Cum să alegi cel mai bun sistem de iluminare din birou

Ești proprietarul sau managerul unui birou? Trebuie să știi că iluminatul din încăperile acestuia pot influența pozitiv sau negativ productivitatea și starea de bine a angajaților tăi.

Dacă iluminatul este prea slab, angajații tăi se vor simți obosiți și prost dispuși. Iar dacă iluminatul este prea puternic, acest lucru va fi prea obositor pentru ochi, declanșând chiar simptome de migrene și va întrerupe ritmurile cicardiene naturale ale corpurilor.

Iată câteva idei pentru a alege cel mai bun sistem de iluminare din biroul tău:

Lumini de birou LED versus fluorescente

În ultimii ani, luminile LED sunt preferate față de cele fluorescente, fiind mai eficiente din punct de vedere energetic. Deși luminile LED ar putea să fie ceva mai scumpe decât cele fluorescente, atunci când sunt folosite într-un birou, cel mai sigur ele vor economisi energie pentru companie pe termen lung.

Acest lucru este posibil deoarece luminile LED au în general o durată de viață mai lungă decât cele fluorescente și nu utilizează energie în exces sub forma radiațiilor infraroșu la fel la luminile fluorescente.

Luminile LED pot fi, de asemenea, benefice sănătății angajaților tăi. Cu toate că este puțin probabil ca luminile fluorescente să cauzeze migrene, ele ar putea declanșa simptomele de migrene la persoanele care sunt predispuse acestora.

Deoarece angajații stau de multe ori la birou după apusul soarelui, luminile fluorescente pot și să strice orele acestora de somn oprind producția de melatonină. Luminile LED, în schimb, pot de cele mai multe ori să fie diminuate pentru a se potrivi cu ora zilei și cu anotimpul, fiind o alegere mai bună pentru sănătatea angajaților.

Încurajează folosirea lămpilor personale și a luminilor personalizate

Dacă le îngădui angajaților să folosească lumini personalizate, acest lucru poate avea un impact mare pentru productivitatea și starea de bine a echipei tale. Acordându-le libertatea de a alege nevoile lor de iluminare este ca și cum le-ai da cheile către un regat în interiorul biroului.

Lămpile personale, de pildă, acordă angajaților tăi puterea de a controla iluminatul la stațiile lor de lucru personale, asigurându-se că nivelul de lumină este cea mai potrivită pentru lucrul pe care îl prestează în acel moment.

Acordarea angajaților a puterii de a-și alge iluminatul înseamnă și că le acorzi un sentiment de autonomie și de stăpânire a mediului de lucru, ceea ce le poate influnența în mod pozitiv dispoziția, motivația și starea generală de bine.

Evită luminile care pâlpâie

Luminile care pâlpâie prea mult, chiar dacă pâpâitul nu este detectabil ochiului, este enervant și, la expunerea prelungită, poate cauza oboseala ochilor, dureri de cap și alte probleme de sănătate.

Pentru a preveni luminile care pâlpâie să-ți afecteze echipa:

  • Asigură-te că toate elementele luminilor funcționează bine;
  • Adoptă opțiuni de iluminat cu balast electronic;
  • Planifică înlocuirea regulată a becurilor.

Cu aceste măsuri adoptate, echipa ta va fi mai fericită, mai sănătoasă și mai productivă pe termen lung.

Pentru a cere ajutorul echipei noastre de electricieni în București și Ilfov, sau pentru mai multe idei de iluminare la biroul tău, sună-ne la numărul de telefon cu dispecerat non stop și vei afla mai multe despre tot ceea ce putem să-ți oferim.

Cum să alegi cel mai bun sistem de iluminare din birou

Articole & Sfaturi Electrician

0726.479.798