Ce trebuie să consideri atunci când ai nevoie de energie la scară mare

După un articol publicat de Alexander S. Belenky, Ali Farazmand și Alexander Vasin, „creșterea constantă a populației globului poate fi considerată ca o indicație clară că provocările energiei la scară mare sunt mai mult ca sigur predispuse să rămâna ca unele din cele mai importante pe care omenirea le va întâlni în următorii ani”.

Iată cățiva factori care trebuie luați în considerare atunci când ai nevoie de energie la scară mare:

1.Nu utiliza ceva dacă nu ai nevoie

Afacerea ta are nevoie de procese definite pentru a opri energia la mașinăriile care nu sunt în folosință? Te-ai gândit să stingi becurile? Cu mașinăriile, poți economisi foarte multă energie, dar și să eviți uzare lor, asigurându-te că sunt oprite atunci când nu sunt utilizate. Același lucru se aplică și calculatoarelor folosite de angajații de la birou.

Însă, luminile sunt o problemă diferită dacă ai angajați care se mișcă în spațiul clădirii sau a fabricii. Soluția cea mai practică este să ai iluminare automată care poate simți când o încăpere este ocupată și când nu există suficientă lumină naturală.

Iluminatul pe bază de senzori de mișcare este o altă posibilitate, dar doar dacă muncitorii tăi nu au tendința să stea prea mult într-un loc fără să se miște. Testează această alternativă într-o singură zonă pentru a te asigura că nu crează probleme de lumină sau potențiale riscuri de siguranță angajaților.

2.Instalează unități de frecvență variabile pentru a furniza voltajul corect și pentru a reduce consumul de curent

Într-un sistem cu trei faze, dezechilibrul de voltaj la bornele statorului motorului poate cauza un dezechilibru de fază, până la de 10 ori la fel de mare ca și cel de voltaj.

Acest lucru duce la pulsații de cuplu, stres de vibrații mărit, stres mecanic și supraîncălzirea motoarelor. Toate aceste efecte de domino au nevoie de energie suplimentară, de aceea este important să împarți sarcini în mod egal, să testezi voltajul în mod regulat și să instalezi dispozitive de protecție.

Unitățile de frecvență variabilă îți pot aduce economii de energie importante, controlând cantitatea de curent furnizată unui motor electric. Echipamentul centrifug precum ventilatoare, pompe și compresoare sunt primele candidate pentru acest tip de frecvență.

3.Utilizează energia regenerabilă

Energia regenerabilă reprezintă viitorul, cu multe companii schimbând pe acest tip de energie pentru a economisi energie și bani.

Sursele de energie regenerabilă precum energia de vânt și solară nu emit gaze poluante sau foarte puține, putând să-ți economisească mulți bani, în timp ce ai grijă și de mediul înconjurător.

În unele cazuri, dacă generezi mai multă energie decât folosești, poate fi vândută înapoi la rețeaua națională.

Avem mai mult de 20 de ani de experiență și expertiză în domeniul energetic, și am ținut mereu pasul cu ultimele descoperiri în domeniu. Dacă ai nevoie de electricieni profesioniști acreditați de ANRE, te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon cu dispecerat non stop. Oferim estimări de prețuri gratuite, nici un proiect nu e prea mic sau prea mare pentru noi și practicăm unele din cele mai avantajoase prețuri din industrie.

Ce trebuie să consideri atunci când ai nevoie de energie la scară mare

Articole & Sfaturi Electrician

0726.479.798